Tort de 1 mai

de Lau in Dulciuri, 1 Mai 2011 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar

CREMA 2

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 25 g amidon alimentar
  • 100 g unt

GLAZURA

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 1 mai:

Se tapeteaza tava cu hartie de copt

Se da drumul la cuptor la 220 grade

Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA 1-

amestecam continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece si 3 linguri de zahar si galbenusul de ou.

Fierbem restul de lapte,il luam de pe foc si adaugam amestecul preparat anterior,punem din nou pe foc si il mai lasam 1 min amestecand usor,

Luam de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de 10 min,amestecand din cand in cand

Batem albusul de ou spuma si il incorporam in budinca

CREMA 2-

se caramelizeaza zaharul,se stinge  caramelul cu laptele fierbinte,apoi se lasa la foc moderat pana se dizolva complet

se iau cateva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul dupa care se rastoarna in oala amestecand intr-una cu telul pana se ingroasa,

cand este inca putin calda se freaca cu 100 g unt la temperatura camerei

GLAZURA DE CIOCOLATA-punem ciocolata la topit impreuna cu apa,cacao,margarina,zaharul si lasam pana se omogenizeaza complet

pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic

dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si dam 5 min la rece

ASAMBLARE

Taiem blatul in 3

asezam prima foaie, adaugam budinca de vanilie, asezam a 2 foaie adaugam budinca de caramel ,asezam a 3 foaie si imbracam tortul cu glazura de ciocolata

decor-pesmet de biscuiti si trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 1 mai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată