Tort de biscuiti

de loredanaaa in Torturi, 3 Feb 2013 | 6428 vizualizari

 

Acest tort l-am invatat la scoala in clasa a sasea la practica.De atunci il fac mereu ..Pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • pentru sirop
  • 8 linguri de zahar
  • 2cani de apa
  • un pliculet zahar vanilat
  • o fiola de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.

Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar .Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare

Se trec biscuitii prin sirop si se ung cu crema si se aseaza in picioare.Se fac 2 straturi, depinde de tava pe care o aveti.Cu crema ramasa se orneaza  tortul.Eu din zahar pudra si nuca de cocos am facut flori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)