Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau

de dentistutza in Torturi, 8 Iun 2011 | 5507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet biscuiti Petit Beure
  • 2 pachete ciocolata amaruie
  • 100 gr. unt moale
  • 2 cutii smantana lichida pt frisca
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml. Cointreau (sau alt lichior cu aroma de portocale)
  • pt. ornat: cocos razuit/ bombonele/cacao pudra/ alune nesarate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau:

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti.

Se purcede la prepararea cremei.  Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot asa, cu grija, mixand , ca sa nu se taie.   Frisca lichida se bate la mixer cu cele trei linguri de zahar. Crema de ciocolata se combina cu frisca batuta .   

3/4 din cantitate se toarna peste stratul de biscuiti din forma.  Urmeaza al doilea strat de biscuiti, peste care se niveleaza 1/4 din crema. Se orneaza dupa plac si se da la rece pentru minim trei ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui