Tort de cafea cu cirese

de MonaMimi in Torturi, 4 Iun 2012 | 3752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g cacao
  • 1 lingura cafea
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 1 lingura cafea
  • 2 linguri rom
  • pentru umplutura de cirese
  • 250 ml suc de cirese
  • 50 g zahar
  • 200 g cirese
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • decor
  • glazura
  • migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu cirese:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si tapetezi o forma de tort, torni aluatul si coci blatul in cuptorul preancalzit 30-40 de minute. Il lasi sa se raceasca in forma dupa care il tai in trei parti pe orizontala.

Pentru crema: amesteci laptele cu praful de budinca ,zaharul si pui pe foc mic pana se ingroasa ,amestecand continuu. Lasi la racit ,incoroporezi untul moale si aromezi cu romul si cafeaua. Intinzi crema pe primul blat acoperi cu a doua parte de blat si dai la rece sa se intareasca.

Intre timp,fierbi sucul de cirese cu zaharul si praful de budinca. Adaugi ciresele fara samburi si fierbi putin. Asezi imediat crema cu cirese pe al doilea blat si acoperi cu ultima parte, dai din nou la frigider ca sa se intareasca. Scoti tortul din frigider il glazurezi  si il ornezi dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata