Tort de ciocolata

de dakris in Torturi, 6 Iun 2012 | 8307 vizualizari

 

Acest tort l-am facut copilasilor mei de 1 iunie... :) Din pacate, nu am reusit sa fac poze si in sectiune...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri cu varf faina
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema ganache neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 50 g unt
  • Crema ganache alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 50 g unt
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • In plus,
  • 1 cutie ananas in sirop
  • cateva caramele Sugus
  • 30 g ciocolata neagra pt ursuleti
  • 50 ml frisca lichida batuta
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Ornamentele

Pt ursuleti : 30 g ciocolata amaruie se topesc la microunde ori la baie de aburi, se varsa in forme de briose, si se introduc la congelator pana se intaresc.

Melcii, floricelele si puiul : caramelele se incalzesc cateva secunte la microunde cat sa se inmoaie si sa se poata modela usor. Atentie! Se intaresc la loc repede, asadar, se modeleaza caramelele una cate una.

Norisorul pe care stau ursuletii : 50 ml frisca lichida rece, de la frigider, se mizeaza pana rezulta o frisca tare care nu cade de pe tel, se pune intr-un sprit si se „deseneaza un norisor” :)

Cremele ganache

In doua craticioare se pun cate 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga intr-una ciocolata alba rupta bucatele si in cealalta cea neagra, de asemenea, tot rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora, apoi se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina. 

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas.

 Glazura

 Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.

 Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema neagra. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta 2/3 din crema alba peste care se aseaza bucatele mici de ananas. Se aseaza si a treia felie si, cu restul de crema alba ramasa se imbraca tortul (intr-un strat subtire).

Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, pe fata superioara a tortului si se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dakris 1

07.06.2012, 07:57

va multumesc pt aprecieri!

amalyutzza 1

16.06.2012, 13:52

l-am notat,am sa il fac la nepotica mea de ziua ei multumesc!:*

dakris 1

16.06.2012, 21:38

cu mare drag, amalyutzza! sper sa ii placa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"