Tort de ciocolata cu bomboane m&m.

de cristinutza_vida in Torturi, 7 Ian 2013 | 7810 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru Anul Nou!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 9 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom

Ingrediente crema:

  • 500 ml frisca lichida,
  • 300 gr ciocolata amaruie,
  • 200 gr ciocolata de lapte

Ingrediente ornare:

  • 2-3 pungi cu bomboane M&M
  • cateva bombonele(perle)argintii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu bomboane m&m.:

Preparare blat:

Se separa cele 10 oua,intr-un castron mai mare se pun albusurile si se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza pana devin tari.Se adauga galbenusurile si se amesteca pana se incorporeaza bine;Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine toata faina.

Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de tort rotunda de 30cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la rece apoi se taie in doua sau 3 foi egale.

Preparare sirop:

ingredientele de mai sus fara esenta de rom se pun intr-o oala la fiert pana incepe sa prinda putina consistenta,se lasa la racit apoi se insiropeaza blatul rece!

Preparare crema:

Frisca lichida se pune intr-o oala pe foc si se lasa pana atunge punctul de fierbere(NU SE FIERBE)apoi se adauga ciocolata taiata bucatele pana se topeste.Crema obtinuta se  toarna intr-un castron mai inalt si se raceste bine.Cand este rece se bate bine cu mixerul pana prinde consistenta si isi dubleaza volumul.

Asamblarea:

Crema se imparte in 3 parti,

Intr-o tava de servit, se pune una din foile de blat,se insiropeaza bine,se adauga crema,foaia 2 de blat din nou sirop,crema si ultima foaie de blat.

Deasupra se orneaza cu crema ramasa si se decoreaza cu bomboane dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu bomboane m&m." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare