Tort aniversar pentru un nepotel drag, Adi.
In consecinta, nu avem in prezentare foto cu sectiunea tortului. Va asigur ca a aratat bine si a placut celor prezenti.
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de copt, cacaoa si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.
Am asezat o hartie de copt intr-o forma rotunda, am pus aluatul si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...
Crema: Oul se bate bine cu zaharul pana se obtine o crema. Se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, ciocolata. Cand se leaga bine se adauga cacaoa si esenta de rom. Se mixeaza bine. La final se pune jumatate de pachet de gelatina dizolvata. Se mixeaza, se da la rece.
Siropul: se caramelizeaza zaharul, cand este gata se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se da la rece.
Frisca: se bate.
Sos de ciocolata: intr-o craticioara cu fund dublu se pune pe foc untul cu ciocolata si 2 linguri mici de apa. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza bine. Se da la rece.
Asambalarea: tortul se taie pe jumatate rezultand doua foi de tort.
Blatul se baza se insiropeaza bine, se pune crema, a doua foaie, se insiropeaza, se finiseaza putin. Se da la rece pentru 10 minute. La urma se pune sosul de ciocolata dupa inspiratie ( eu l-am pus cum m-am priceput), si frisca.
Se da la rece cateva ore bune.