Tort de ciocolata cu lapte

de divainbucatarie in Torturi, 19 Apr 2011 | 4412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g nuca macinata
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cafea tare
  • 1 lingurita pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g ciocolata
  • 60 g unt
  • 2 linguri suc portocala
  • ciocolata alba pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu lapte:

Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia de unt si oua adaugam ciocolata topita, pesmetul, nucile si migdalele macinate, apoi praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Punem aluatul in forma si il dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Turnam peste blat ciocolata topita si amestecata apoi cu 2 linguri suc portocala si unt.
Pentru decor am raschetat cu cutitul o ciocolata alba. Am pus ciocolata imediat peste cea abia turnata pentru a se lipi de aceasta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort teren de tenis