Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni

de ama in Torturi, 2 Iun 2010 | 9107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluatul
  • 200 grame unt foarte moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 85 grame de cacao
  • 140 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 4 oua
  • crema
  • 500 grame mascarpone
  • 85 grame zahar pudra
  • cateva lingurite de cafea tare
  • ciocolata pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni:

Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt, dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu textura de burete.

Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.

Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.

Pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe tort.

Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.


Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e sezonul si cu capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar