Tort de ciocolată şi cafea

de madi_marin in Torturi, 30 Apr 2013 | 9626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 g ciocolată albă rasă fin
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolată
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 150 g unt
  • 1 lingură cu ness praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată şi cafea:

Se prepară aluatul pentru blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Între timp se face crema: se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata. Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă.

Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou.

Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată şi cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.05.2013, 18:05

Tare tare bine arata! Imi place!

adela_64 1

24.10.2013, 13:14

Madi draga mea,
Arata foarte, foarte bine ! Ador dulciurile cu cafea !Si cum vreau sa-l fac cat mai curand posibil, te rog sa-mi spui ce dimensiune are tava pentru care ai folosit cantitatile prevazute in reteta. E bine de stipulat acest lucru si la celelalte retete. E numai o sugestie! Multumesc si nu ma uita cu dimensiunea tavii. Poop !

madi_marin 1

24.10.2013, 18:26

adela, multumesc... tava de aragaz e aia cu gauri pe margini si are cam 40/35 cm....cam asa....daca am masurat eu bine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre