Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Asa-i ca daca sunt pregatite cu dragoste, parca-s mai bune?
Crema de vanilie:
Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 9 clatite).
Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.
Asamblare:
Cand clatitele si crema s-au racit de tot, crema se mixeaza putin pentru a o aera, apoi pe un platou se asambleaza tortul: clatita + crema + o lingura de dulceata de capsuni si tot asa. (La mijloc n-am mai pus dulceata pentru ca tortul sa aiba putina stabilitate. La final trebuie sa fie o clatita. Am presat putin tortul pentru a iesi excesul de crema si dulceata si pentru a-l aduce la acelasi nivel, apoi am infipt si o scobitoare in mijloc tot pentru stabilitate.) Se baga la frigider pentru circa o ora pentru a se inchega, apoi se mixeaza frisca si se orneaza tortul cu ea (dupa ce se indeparteaza scobitoarea, bine-nteles), cu chipsurile de ciocolata, capsuna si ciorchinele cu coacaze rosii.