Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 4735 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Asa-i ca daca sunt pregatite cu dragoste, parca-s mai bune?

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • un ou;
  • 100 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 15 g amidon;
  • 50 g unt.
  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar (80 g);
  • esenta de vanilie;
  • 200 ml lapte;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf (140 g).
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • chipsuri de ciocolata;
  • o capsuna;
  • un ciorchine cu coacaze rosii.
  • In plus:
  • 8 linguri de dulceata de capsuni.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni:

Crema de vanilie:

Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 9 clatite). 

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Asamblare:

Cand clatitele si crema s-au racit de tot, crema se mixeaza putin pentru a o aera, apoi pe un platou se asambleaza tortul: clatita + crema + o lingura de dulceata de capsuni si tot asa. (La mijloc n-am mai pus dulceata pentru ca tortul sa aiba putina stabilitate. La final trebuie sa fie o clatita. Am presat putin tortul pentru a iesi excesul de crema si dulceata si pentru a-l aduce la acelasi nivel, apoi am infipt si o scobitoare in mijloc tot pentru stabilitate.) Se baga la frigider pentru circa o ora pentru a se inchega, apoi se mixeaza frisca si se orneaza tortul cu ea (dupa ce se indeparteaza scobitoarea, bine-nteles), cu chipsurile de ciocolata, capsuna si ciorchinele cu coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.02.2016, 20:06

Ce frumos, dar ce bun si aromat!

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:15

frumos si tare bun!

Andra_Constantinescu 1

19.02.2016, 20:55

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de vaca