Tort de clatite cu frisca si ciocolata

de Julie in Torturi, 23 Noi 2011 | 45763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 3 oua,
  • 400 ml lapte,
  • 2-3 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • aprox. 2 cani faina.
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g ciocolata alba.
  • Decor:
  • 100g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu frisca si ciocolata:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite.
Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.
Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache