Tort de clatite cu frisca si ciocolata

de Julie in Torturi, 23 Noi 2011 | 46205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 3 oua,
  • 400 ml lapte,
  • 2-3 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • aprox. 2 cani faina.
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g ciocolata alba.
  • Decor:
  • 100g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu frisca si ciocolata:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite.
Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.
Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]