Tort de inghetata cu capsuni si vanilie

de Ina in Torturi, 1 Iun 2010 | 20060 vizualizari

 

In aceasta reteta am imbinat aroma dulceaga a vaniliei cu gustul acrisor al capsunilor. Nu pot sa spun decat ca mi-a iesit un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • Partea cu capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 500 ml. frisca lichida
  • Partea vanilinata:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • 400 ml. frisca lichida

      

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu capsuni si vanilie:

     Partea vanilinata:   Galbenusurile se amesteca cu vanilia. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile. Frisca batuta spuma se incorporeaza  in prima compozitie.  Aici am avut in vedere reteta de baza a inghetatei  : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html

    Partea cu capsuni:  Capsunile de curata de codite, se amesteca cu 100 g zahar, apoi se paseaza cu blenderul. Pentru a mai elimina din cantitatea de sirop format  si pentru a evita formarea acelor de gheatza in exces punem amestecul pe foc si-l clocotim 15 minute, ca pe gem, apoi il racim si-l amestecam cu galbenusurile.

   Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar si le amestecam cu piureul de capsuni.

   Batem frisca si o incorporam cu restul compozitiei.

   In vasul in care congelam asezam un strat de inghetata cu vanilie, apoi unul cu capsuni si iar unul cu vanilie. Decoram dupa bunul plac si cu ce avem la indemana, apoi dam cateva ore la congelator.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tiramisu