Tort de mandarine pentru Andreea

de corina241 in Torturi, 1 Dec 2011 | 4666 vizualizari

 

by diana_k.multumesc pentru reteta,a iesit fosrte gustos,dar poate nu la fel de aspectos:D...dar,lasa...ma fac eu mare:))))))

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 300 g finetti
  • 100ml lapte
  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri d ezahar
  • 4 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 150g cacao
  • 1/2 praf d ecopt
  • Blatul alb:
  • 2 oau
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 120 g faina
  • Crema de portocale(eu am facut cu mandarine):
  • 6-7 mandarine potrivite
  • 400ml lapte
  • 250 g zahar
  • 100g unt
  • 2 plicuri gelatina dr.qetker
  • 150ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • zeama de la compot de piersici
  • Pentru decor:
  • mandarine
  • ciocolata
  • bucati de piersici din compot
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mandarine pentru Andreea:

Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel:

Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final faina si praful de copt(si cacaoa,dupa caz) mixandu-le.

Rulada se coace in tava aragazului,iar blaturile intr-o forma rotunda cu diametreul de 24 cm,tapetate cu hartie de copt.

Rulada se umple cu finetti topit in lapte la foc mic(mi s-a parut prea tare si atunci m-am gandit sa o subtiez putin pentru a se intinde mai bine pe rulada)Rulam si dam la rece pentru 30 minute.

Crema:Stoarcem mandarinele,punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut(cca 20 minute).Laptele il punem la fiert cu zaharul si untul.Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte,amestecam si dam deoparte pentru a se inchega(1 ora afara la rece).Cand incepe sa se intareasca,amestecam cu frisca mixata si cu ciocolata rasa.

Siropul:Fierbem apa cu zaharul si esenta de vanilie.Insiropam cand s-a racit.

Asamblarea:Intr-o tava cu inel asezam 1/2 din blatul de cacao,il insiropam,iar pe peretii laterali ai tavii asezam felii de rulada.Intre felii,deasupra blatului punem o parte din crema,apoi blatul alb insiropat si el,apoi o alta cantitate de crema si cateva felii de piersici in compot.La sfarsit a doaua parte din blatul de cacao si restul de crema.Dam la rece pentru ceva timp,apoi scoatem inelul cu grija.

Ornam cu bucati ciocolata si mandarine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mandarine pentru Andreea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

corina241 1

02.12.2011, 07:57

dana

carmenvlad 1

02.12.2011, 14:45

"La multi ani!" pentru minunea de fetita. Sa traiasca si sa fie sanatoasa. Tortul este special pentru o fetita speciala. Felicitari.

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:29

foarte frumos a iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si cafea