Tort de mere

de adriana_bobu in Torturi, 16 Oct 2010 | 8364 vizualizari

 

Este un desert foarte bun si usor de mancat si de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere
  • 4 oua
  • cativa mieji de nuca
  • cateva stafide
  • 8 linguri faina
  • unt pentru uns
  • 250 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • frisca hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se tapeteaza cu unt o forma si se presara 100 g zahar, apoi se aseaza merele intregi (curatate cu cutitul special de samburi si cotor) in interiorul carora se pune cate un miez de nuca si cateva stafide. Se dau la cuptor pana se inmoaie. In acest timp se amesteca zaharul (150 g)cu galbenusurile si faina si praful de copt , adaugandu-se in final albusurile batute spuma.Dupa ce merele s-au inmuiat se scot din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si apoi se adauga compozitia de pandispan. Se da la cuptor pentru 40 min . Se scoate apoi , se lasa sa se racoreasca cateva minute si se rastoarna. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]