Tort de mere cu frisca

de Rahela Velicu in Torturi, 13 Feb 2017 | 3790 vizualizari

 

V-am spus vreodata ca tortul de mere se afla in topul preferintelor mele? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar + inca 5
  • 5 linguri de ulei + inca 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 mere mari
  • un praf se scortisoara ( optional)
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri de finetti
  • 200 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu frisca:

Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar.

Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.

Intre timp, pregatim compozitia pentru blat. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine si galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam si cele 5 linguri de ulei si amestecam usor.

Adaugam treptat cele 5 linguri de faina cu varf si praful de copt, incorporam usor cu o lingura de lemn. Peste merele caramelizate, adaugam un praf de scortisoara si apoi turnam compozitia.

Dam la cuptor pentru inca 25-30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Imediat, trecem lama cutitului pe marginea tavii sa dezlipim blatul de cratita si rasturnam tortul pe platou. Se vor desprinde foarte bine merele.

Ungem deasupra cu finetti si ornam cu frisca batuta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti elimina colorantul alimentar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure