Tort de pere

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 5530 vizualizari

Tort de pere

 

Toate dulciurile cu fructe au priza la membrii familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 200g.zahar,
  • 50g. faina,
  • 50g. amidon alimentar,
  • 20g. praf de cacao,
  • 1 1/2 pachet praf de copt,
  • 1 cutie compot de pere(850ml.),
  • 500g.mascarpone,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 foi de gelatina sau 12g.gelatina,
  • 400g.frisca,
  • 4 linguri tuica de pere,
  • margarina pentru uns forma de tort;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere:

1.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri apa rece si se adauga treptat, in ploaie, 130g.zahar, galbenusurile,amidonul alimentar, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna.
2.Se unge o forma de tort cu diametrul de 26cm. , se pune compozitia si se coace in cuptor preincalzit , la 175*C, timp de 20 minute.Se lasa cel putin 10 minute in forma ca sa se raceasca,apoi se scoate.
3.Se scurg perele din compot.Sucul se pastreaza.Branza mascarpone se amesteca cu restul de zahar , cu praful de vanilie si cu 1 dl. suc din compot.Se bate frisca si cu 1/3 din compozitia de mascarpone se pune la rece, in frigider.Gelatina se topeste conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu 3 linguri de crema de branza, apoi se incorporeaza in restul de crema , se amesteca cu frisca si se mai tine 10 minute in frigider.Perele se taie in 4.
4.Se taie blatul de tort in doua.In forma de tort, se aseaza primul blat, se stropeste cu 2 linguri tuica de pere,se acopera cu trei sferturi din cantitatea de crema, urmeaza al doilea blat, care se insiropeaza tot cu 2 linguri de tuica de pere si se pune la rece pentru 1 ora. Se scoate inelul formei de tort si se aseaza tortul pe o farfurie.Se orneaza dupa fantezia fiecarei gospodine si se serveste impreuna cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

yammy 1

15.05.2009, 17:24

Doamna Roda io nu am vrut sa va jignesc sau chestii de genu', am spus ca ar fi frumos sa punem poza cu preparatele facute de noi
Si nu fac pe detectivul, relax, am facut remaraca respectiva pt ca asa cum a spus si Catalin, majoritatea au muncit,au facut poze pas cu pas...
Weekend placut

Roda 1

15.05.2009, 21:06

Nici-o problema.Am dat uitarii acest episod.Si tie weekend placut!

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]