Tort de vanilie cu jeleu de visine

de Ionutza in Torturi, 16 Dec 2011 | 5062 vizualizari

 

Un tort delicios potrivit pt orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 1 linguri ulei
  • praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri pt crema cu gust de vanilie (eu am luat de la carrefour)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust
  • Sirop:
  • 10 linguri apa
  • 9 linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Decor:
  • un plic de praf de frisca
  • lapte
  • Sirop de visine
  • un plic de tort gelee (eu am luat rosu)
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu jeleu de visine:

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul, iar albusurile cu praful de sare si apa se bat pana devin o spuma tare. Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina cu praful de copt in ploaie. Se tapeateaza o forma mare de tort cu hartie de copt, ulei si faina si se adauga compozitia obtinuta. Se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se efectueaza testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic si se da la frigider.

Pt sirop se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Se prepara frisca si jeleul dupa instructiunile de pe plicuri. ATENTIE: jeleul trebuie preparat si pus in ultimul moment deoarece se incheaga foarte repede).

Se umplu foile insiropate cu crema, se imbraca in frisca, iar deasupra se toarna jeleul cald.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu alune de padure