Tort de vara

de mena29 in Torturi, 18 Iul 2010 | 7832 vizualizari

 

Pentru ca e foarte cald afara cred ca nimeni nu vrea sa-si incalzeasca bucataria la maxim atata timp cat exista si variata de a prepara ceva dulce fara a incalzii cuptorul.Este un tort pe care eu l-am facut vara aceasta de vreo patru sau cinci ori.Va invit la o felie si va las pe voi sa decideti daca va place sau nu.Reteta o am de la o colega de servici.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca
  • 500 grame branza de vaci
  • 2 lamai
  • 1plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina pentru tarta
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 250-300 grame piscoturi
  • 1 kg fructe(capsuni sau visine sau afine s.a.m.d.ce vreti voi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara:

Tortul se pregateste in forma cu inel detasabil.Pe fundul tavii eu pun hartie de copt cu toate ca nu-l dau la cuptor.Masuram inaltimea tavii cu un piscot si capatul ce trece peste il taiem,celelalte piscoturi le taiem dupa acesta.Zdrobim bine capetele mici rezultate si le amestecam cu untul topit. Acest amestec il intindem pe fundul tavii,asezam celelalte piscuturi in picioare pe marginea tavii roata si dam tava la rece pana pregatim umplutura.Punem gelatina la hidratat in 1/2 pahar cu apa.Branza o amestecam cu sucul de lamaie si cu zaharul.Separat mixam bine frisca.Adaugam gelatina peste branza iar apoi frisca.In aceasta compozitie adaugam jumatate din fructe dupa care punem compozitia in tava cu piscoturi.Deasupra punem fructele ramase peste care turnam gelatina pentru tarte pregatita dupa instructiunile de pe plic.Totul merge foarte usor si repede.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac