Tort dedicat ' De la inima la inima "

de Anastasia in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 4525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1 lingura cacao ( 15 gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • 200 gr. prune uscate fara fum
  • 100 ml. coniac
  • Pentru decor si glazurat:
  • 100 gr ciocolata neagra 90 % cacao
  • 250 ml. frisca lichida de 23 % grasime
  • 1 lingura de miere de albini
  • marmelada de diferite culori taiata cubulete
  • Pentru insiropat blatul:
  • Coniacul ramas de la prune amestecat cu putina apa si o lingurita de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dedicat ' De la inima la inima ":

Preparare blat:

Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.
Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.
Adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn.
Turnati in tava compozitia.

Dati blatul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.

Preparare crema:

Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede.

Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.
Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.
Amestecati crema cu prunele taiate bucatele mici inmuiate preventiv pentru 1~2 ore in coniac

Pentru glazurat:

Topiti ciocolata taiata bucatele cu frisca si cu o lingura de miere la bain- marie si o turnati peste tort uniformizand glazura pe toata suprafata tortului si il puneti in frigider peste noapte, cel mai bine ca sa se patrunda blatul cu crema .

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dedicat ' De la inima la inima "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (23)

Anastasia 1

09.04.2012, 13:45

e foarte buna

angyb 1

09.04.2012, 14:01

ce bun

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa