Crema :
Blatul :
A doua crema:
un blat de tort din comert
Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat  si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii  cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine(  nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon ,  apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma  multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul,  pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In  cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea ,  blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la  foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor  se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI  !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu ,  preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este  taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a  doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema  ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt  frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de  lucru...dar nu veti regreta ! Pofta mare !