Tort din pandispan cu mere si crema caramel

de mirela0911 in Torturi, 5 Noi 2014 | 6457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat 1:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt zeama de lamaie
  • 5-6 mere
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pt.blat 2:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt.zeama de lamaie
  • apa, zahar+zeama de lamaie pt. insiropat
  • Pt.crema:
  • 1 plic crema pt prajituri
  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar pudra
  • frisca pt. ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din pandispan cu mere si crema caramel:

Blat 1: Se unge o tava rotunda (diametrul de 26 cm a avut a mea) la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zahar (100g) numai la baza.Se curata merele, se taie felii si se aseaza fructele uniform, fara a se amesteca cu zaharul. Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu si se tine 20-30 minute, ca sa se inmoaie merele si sa se usuce deasupra. Se scoate tava si se lasa 3 minute pentru a iesii aburii.

In timp ce tava e la cuptor, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga tot zaharul si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor numai prin rasturnare, de 9-10 ori.

Compozitia se toarna deasupra merelor si se niveleaza usor. Se coace in continuare cca 30 minute, la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute. Dupa ce s-a copt se pune o farfurie peste tava si se rastoarna impreuna, printr-o miscare rapida, ca siropul sa nu curga din mere, ci sa se scurga in pandispan.

Blat 2: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zeama de lamaiesi se bat din nou pana se intaresc. Se pun galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor de jos in sus de 9-10 ori. Se tapeteaza tava cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pt. 30 de minute. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema: Continutul plicului si cele 2 lg de zahar pudra se rastoarna in 250 ml lapte si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Se prepara un sirop din apa, zahar dupa gust si zeama de lamaie.

Pe un platou se aseaza pandispanul simplu, se insiropeaza si se intinde crema de caramel din care pastram si pentru ornat. Se pune deasupra pandispanul cu mere si se orneaza cu frisca si crema caramel pastrata. Se da la rece apoi se serveste.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: visine, cirese, caise, piersici, fragute, capsuni, gutui, prune, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din pandispan cu mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea neagra"