Tort diplomat

de diaconta in Torturi, 10 Aug 2010 | 9277 vizualizari

 

Foarte lejer si racoros tortuletul asta

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 plicuri gelatina
  • 50 gr stafide
  • vanilie
  • praf de copt
  • 1 plic  tort gelee rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

        Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare.

Se coace  in forma de tort tapetata.

         Se pune intr-o forma de tort ( o cratita) o folie peste care se aseaza fructe (kiwi,ananas,capsuni,etc),se pune gelatina rosie ,preparata dupa cum scrie pe plic.Se taie blatul in doua iar jumatatea de sus se pune peste gelatina(pana este inca calda.Se insiropeaza bine blatul

        Se pun la inmuiat 3 plicuri (3x10g) de gelatina alba cu 100ml apa pentru o jumatate de ora.

          3 oua intregi se bat cu 150g zahar si gelatina taiata bucati dupa ce s-a inmuiat.Se bat cu mixerul.Dupa ce s-au amestecat se pun pe foc mic sau la abur pana cand se topeste gelatina si se fac niste basicute.

       Se pun 2 vanilii,50g stafide spalate si inmuiate in apa calduta(sau in rom daca vrei),coaja de portocala.Se raceste.

       Se bat 2 plicuri de frisca cu lapte si se pun la frigider.Frisca se amesteca in crema cu mixerul.

       Se pune la frigider 10 minute,nu mai mult.

       Se pune crema peste jumatatea de blat,se pune cealalta jumatate de blat insiropata bine si se lasa la frigider pana se intareste crema(cam de pe o zi pe alta).

       Se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed