Tort Diplomat

de mihasara in Torturi, 13 Mar 2013 | 11498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 30 g gelatina (3 plicuri)
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 500 g frisca lichida
  • 1 cutie compot ananas
  • 50 g mix de fructe confiate
  • o rulada cu crema de fructe sau piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.

Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina). Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si lapte, amestecam bine. Mixam frisca si o adaugam peste compozitia de mai sus dupa ce s-a racit foarte bine.

Tapetam o forma cu folie alimentara. Asezam pe marginea formei felii de rulada sau piscoturi. Turnam un strat de compozitie dupa care adaugam un strat de ananas foarte bine scurs de zeama si niste fructe confiate. Turnam iar din compozitie, adaugam fructe si la final, ultimul strat sa fie de compozitie.

Dam la rece cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou, il ornam cu frisca si cu fructe dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone