Tort Diplomat

de cute_alynutzza in Torturi, 2 Noi 2013 | 13105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 250 g frisca lichida
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 3 banane
  • 150 g zmeura
  • 1 cutie compot ananas rondele
  • 200 g piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Incepem prin a pune la inmuiat gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana acestea se albesc.

Incalzim laptele si il adaugam peste galbenusuri (caldut) dupa care punem toata compozitia la bain-marie amestecand continuu. Dupa ce se ingroasa compozitia (10 minute) o dam la o parte si adaugam gelatina amestecand rapid pana se dizolva. Lasam la racit.   Cand s-a racit putin adaugam frisca pe care am batut-o cu zaharul vanilat si dam la frigider pana pregatim tava de tort.


Invelim o tava rotunda cu folie transparenta si incepem sa asezam fructele. Am pus rondelele de ananas la fundul tavii si in mijlocul fiecareia am pus cate 2-3 buc de zmeura. Pe margine am pus kiwi si portocale iar in mijloc banane. Asta depinde si de dvs cum doriti sa arate. .
Dupa ce am aranjat fructele cu mare grija (sa stea cat de cat fixe) turnam jumatate din compozitia care la frigider ar fi trebuit sa se inchege un pic.   Presaram felii de banane deasupra compozitiei si turnam si restul de compozitie.   Asezam un start de piscoturi pe care ii insiropam in sucul de la ananas sau in suc de portocale.  

Acoperim cu folie si bagam la frigider pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce tortul este inchegat il scoatem si il rasturnam pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 16:55

diaconta 1

03.11.2013, 20:23

un tort care cu siguranta imi este pe plac Bravo
Bun venit

cute_alynutzza 1

18.11.2013, 18:39

Multumesc! Este foarte gustos si racoritor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tort "Diplomat"