Tort Dobos

de lilik in Torturi, 8 Oct 2010 | 11671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 160 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 10 galbenusuri
  • 10 albusuri
  • coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 vf de sare
  • 1 vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr de unt
  • 170 zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de rom
  • pt caramel:
  • 120 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare,amestecand de sus in jos.din compozitia obtinuta vom obtine 7-8 blaturi.tapetam o tava si punem compozitie intr-un strat  subtire.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 7-8 min(nu trebuie sa se rumeneasca tare).

pt crema:punem ciocolata la topit la baine-marie. frecam untul cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam ciocolata topita,ouale si la sfarsit romul si amestecam bine pana devine o crema lucida si omogena.

punem pe o farfurie(platou)un blat pe care il vom unge cu un strat subtire de crema,deasupra alt blat si tot asa pana le terminam (punem un blat deoparte pt decor).crema ramasa o vom intinde pe exteriorul tortului.din blatul ramas am decupat diverse forme pe care le-am uns cu caramel si am decorat tortul.

se da la rece minim 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar