Tort ecler

de Lau in Torturi, 3 Iul 2013 | 8988 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumoasa varsta,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 8 oua
  • 1 lingurita sare
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • Decor
  • coji de eclere
  • frisca
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.

In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)

Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.

Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.

Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.

Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]