Tort Extasy cu patru feluri de bezea

de diana_k in Torturi, 7 Apr 2014 | 12266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu ciocolata:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g ciocolata rasa,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu cocos :
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca de cocos,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu mac:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g mac,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu nuca:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca macinata,
  • 2 linguri de faina
  • Cremele:
  • 100g nuca de cocos,
  • 100g nuca macinata,
  • 200 g ciocolata +
  • 16 galbenusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 250g unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Extasy cu patru feluri de bezea:

Pentru fiecate blat se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul sau nuca. Se deseneaza un cerc pe dosul foi de copt, se intinde compozitia de bezea, se coace la foc mic -150 grade C pana ce se usuca bezeaua. Eu am copt cate doua blaturi odata.

Pentru crema galbenusurile se ameteca cu zaharul, budinca si laptele rece, se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa. Se lasa la racit si se mixeaza cu untul. Crema obtinuta se imparte astfel: 1/4 se amesteca cu nuca se cocos, 1/4 se amesteca cu nuca, 1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.
Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava: blatul cu mac, crema de ciocolata blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos blatul cu nuca, crema cu nuca blatul cu ciocolata, crema de ciocolata se orneaza cu restul de crema de ciocolata

 

TIPS-URI

1

Pentru blatul cu nuca se poate folosi si nuca rumenita si taiata marunt

2

Obligatoriu aragajul sa fie reglat la foc mic, daca nu se poate atunci usa trebuie sa fie intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Extasy cu patru feluri de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte