Tort "Floarea soarelui"

de esmerandra in Torturi, 7 Apr 2011 | 6819 vizualizari

 

acest tort l-am faut pentru ziua soacrei mele care adora floarea soarelui....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 330 g faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar de ulei
  • a pahar lapte
  • 3 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lamaie suc si coaja rasa
  • 1 esenza de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Floarea soarelui":

Am folosit pahare de plastic ca masura la ingrediente.

Se amesteca toate ingredientele si se pune blatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la 180° pentru aproximativ 20 minute.

Intre timp se pregateste crema: Se pune lapte la incalzit cu vanilia , intr-un castron amestecam ouale , zaharul si faina.

Se adauga laptele cald la amestecul de oua putin cate putin, si se pune din nou pe foc pana fierbe si se ingroasa amestecand mereu ca sa nu se prinda.

cand e groasa se ia de pe foc si se lasa la racit.

Taiem blatul  pe jumatate, punem crema, deasupra punem fructele de padure si inchidem cu cealalta parte de blat. si se decoreaza dupa placere

Eu am decorat cu frisca colorata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Floarea soarelui"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]