Tort fluturas

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Noi 2010 | 9037 vizualizari

 

astazi fina mea draga implineste frumoasa varsta de 22 de ani, cu aceasta ocazie i-am facut acest tort din tot sufletul.LA MULTI ANI DRAGA MEAI!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

pt crema:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de smântână
  • 1 plic gelatină
  • esenta de vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • kiwi
  • stafide

Pt ornat:

  • frisca
  • kiwi
  • portocala
  • pufuleti imbracatiin ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.

Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.

Intre timp facem blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.

Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.

Ornam cu frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]