Tort fluturas aniversar

de corina241 in Torturi, 24 Iul 2011 | 7592 vizualizari

 

...un an in plus...hhmm...."31" ;)...o raza de speranta,o clipa de bucurie si-un suras promitator...
LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

crema:  (1+2)

  • 500ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata menaj
  • 2 linguri miere

  sirop:  

  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa 
  • 2 linguri zahar

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas aniversar:

blatul:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt.

crema:250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema alba bine inchegata. 

crema neagra:250 ml frisca lichida se pun la foc mic intr-un vas,se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana ce se obtine o crema de consistenta unei glazuri.

siropul:apa cu esenta de rom si zaharul se pun la fiert si se da un clocot>

asamblare:taiem blatul in 2,il insiropam apoi adaugam crema alba oprim 3- 4 linguri pentru decor.crema neagra se intinde deasupra si se decoreaza cu restul de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere umplute si crema de branza