Tort Fluture

de mirela0911 in Torturi, 15 Iun 2015 | 4895 vizualizari

 

Pentru ca a vrut de ziua ei un tort fluture, bineinteles ca i-am facut, la ornat am avut un pic de lipsa de imaginatie, dar am fost multumita ca i-a placut. La multi ani, Larissa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 16 lg faina
  • Crema:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 300 g iaurt gras
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 caise
  • 1 piersica
  • 2 lg ananas din compot
  • Pt. decor:
  • 400 ml frisca
  • sirop de capsuni
  • sirop de afine
  • crema de alune choco nuss
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se omogenizeaza, apoi se pun galbenusurile. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 35 minute (sa treaca testul cu scobitoarea).

Crema: Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul iar la sfarsit se toarna laptele in fir subtire. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se obtine o crema consistenta. Se lasa la racit dupa care se adauga si esenta de vanilie. 

Gelatina se pune la inmuiat in 80 ml apa apoi se pune pe foc mic pana se dizolva. Se amesteca impreuna cu crema de vanilie. Frisca se bate. Se adauga in crema iaurtul si frisca batuta. Se amesteca usor pana la omogenizare.

Fructele se spala si se taie cubulete mici. Bucatile de ananas din compot se pun la scurs. Se amesteca toate fructele impreuna cu crema si se da la frigider pentru o jumatate de ora.

Blatul se taie in doua pe orizontala, apoi pe verticala impartind blatul in doua parti egale. Pe un platou se aseaza jumatatile de jos spate in spate, dand forma unui fluture. Se insiropeaza blatul cu sucul de la compotul de ananas, se unge cu crema, se niveleaza si se aseaza deasupra celelalte doua jumatati. 

Se unge cu frisca deasupra si se fac moatze pe margini. In boluri diferite se pune cate 2-3 lg frisca si sirop de capsuni, afine, respectiv crema de alune si ciocolata pentru a colora frisca. Se orneaza cu aceste creme, sau dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe gen visine, capsuni, etc.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat