Tort Furtunos

de Constelatialeu in Torturi, 21 Ian 2013 | 3063 vizualizari

 

La mine tortul nu mai este o prajitura care se face doar la aniversare sau zile mai speciale.fac mai tot timpul ca mi se pare mai usor.
Are o vorba leutul meu :''Nu faci si tu un tortulet mic,asa repede"'

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 100 g pepite ciocolata
  • Crema
  • 1 plic crema vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic crema ciocolata Dr,Oetker
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • pt.ornat
  • pepite ciocolata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Furtunos:

Blat:

Galbenusurile frecate spuma cu zaharul, pana se topeste, se adauga faina si la final albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza bine, amestecam incet sa nu se lase adaugam si pepitele de ciocolata. Se unge o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptotul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.

Sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, se da de pe foc si se adauga esenta de rom, apoi se lasa la racit.

Crema:

Pentru fiecare plic in parte. Amestecam continutul plicului de crema cu 150 g zahar pudra si 250 ml lapte se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa. Se adauca  jumatate din frisca batuta spuma. La fel procedam si la crema a doua.

Asamblare.

Blatul racit se taie in 3, se insiropeaza si se umple cu crema, cum doriti la interior crema de cacao si la exterior cea de vanilie sau invers. Se orneaza cu pepite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Furtunos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Muşuroi de cârtiţă"