Tort Led Zeppelin

de angyb in Torturi, 17 Dec 2012 | 3870 vizualizari

 

Din seria torturi pentru rockeri de data asta ma facut pentru cumnatul meu tortul cu simbolul grupului Led Zeppelin

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2x5 oua
  • 2x100g zahar
  • 2x 75 g faina
  • 2x50 g gris
  • 2x 40 g cacao
  • 2x125ml ulei
  • 2x25ml lapte
  • 2x2 linguri de miere
  • 2x1plic de drojdie pentru dulciuri

Crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 500ml de lapte
  • 200 ml de frisca
  • 100 g ciocolata alba

Sirop:

  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom

Glazura:

  • 300g ciocolata amaruie
  • 150g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Led Zeppelin:

Foi:

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus amestecand usor de sus un jos.Compozitia obtinuta se toarna in tava (eu am folosit tava mare de aragaz)  tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Se scoate cu tot cu hartia din tava si se lasa la racit .Hartia se scoate abia cand foaia s-a racit .

Se mai pregateste o foaie dupa acelasi procedeu.

Sursa http://www.bucataras.ro/retete/tort-senzational-15771.html

Crema:

Se amesteca budinca cu oul ,faina si un pic de lapte .Laptele ramas se pune la fiert dupa care se adaugam amestecul de budinca amesetecand mereu pana cand se ingrosa .se ia de pe foc si se adauga zaharul dupa care se lasa la racit .Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de  crema.La sfarsit adaugam ciocolata alba rasa.

Sirop:

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa dupa cate adaugam lingura de rom.

Glazura:

Topim ciocolata pe abur impreuna cu untul si o lasam sa se raceasca un pic.

Asamblarea:

Foaie ,sirop +crema,a doua foaie insiropam dupa care turnam deasupra glazura un pic racita.

Pentru decor am folosit fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Led Zeppelin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie si crema de portocale