Pentru ca azi Bucataras.ro implineste 3 anisori ii dedic acest tort in spirit de sarbatori de iarna:) La multi ani!!!!
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.
Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava speciala de teflon in forma de Mos Craciun (am primit-o la o revista).
Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.
Am desprins cu grija marginile de tava si am rasturnat-o pe un tocator de lemn.
Crema am pregatit-o din unt frecat spuma cu zahar pudra, in care am adaugat apoi suc de lamaie si lapte praf (are gust de raffaello).
Am taiat tortul in doua cu grija sa nu-i stric 'faţa' si am umplut cu crema.
Deasupra am glazurat cu diverse culori conturul formei si cu fulgi de cocos.