Tort "Negresa cu nuci"

de simona72 in Torturi, 8 Noi 2013 | 9860 vizualizari

 

Este prajitura Negresa, la care imi sta gandul de cateva zile de cand am vazut-o la Irina....foarte putin modificata...delicioasa. Multumesc Irina, multumesc fetelor, pt tot ce am invatat de la voi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 150 gr lapte batut sau kefir
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt

pt glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • 50 ml smantana pt frisca
  • pt decor:
  • nuci prajite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negresa cu nuci":

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se incorporeaza si se desface cacaoa. Adaugam treptat  si laptele batut, iar la urma nuca macinata. Punem peste jumatate din albusurile spuma si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la celelalte, amestecand cu telul sa se desfaca si sa se incorporeze bine.

Adaugam si restul de albus, de data asta amestecand mai incet sa nu scoatem tot aerul din ele. Am pus aluatul intr-o forma de copt rotunda de silicon, am dat forma la cuptorul incind la 170-180 grade pt 30 minute. Topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca pe baie de aburi. Cand tortul este rece turnam glazura, lasam sa se intareasca si presaram deasupra bucati de nuca prajita.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negresa cu nuci"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]