Tort olandez cu mere

de Zamfira in Torturi, 2 Mar 2013 | 11537 vizualizari

 

Aluatul copt devine foarte poros, se sfarama si combinat cu mere acrisoare si bine coapte dau tot farmecul tortului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 150 g unt (Rama)
  • sare
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Umplutura:
  • 750 g mere (romanesti)
  • 25 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 4 linguri gem de caise
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort olandez cu mere:

Aluatul: omogenizam faina cu untul rece (razuit sau taiat marunt), putina sare, zahar si 2 linguri de apa foarte rece. Framantam un aluat moale si fraged (atentie untul sau margarina sa nu apuce sa se topeasca, daca simtiti ca aluatul devine alunecos, introduceti totul la frigider pentru cateva minute). Aluatul framantat, il punem intr-o folie transparenta si il tinem la rece timp de o ora.

Umplutura: spalam si curatam merele, le taiem cubulete mici si le amestecam cu zeama de lamaie si scortiosoara macinata. (putem adauga 150 g stafide, inmuiate si sterse de apa)

Ungem cu unt o tava rotunda  (25 cm), poate sa fie si de tarta, aluatul il impartim intr-o parte 3/4 care va reprezenta baza tortului, iar sfertul va asigura fasiile de deasupra. Intindem o foaie de 0,5 mm (aluatul este foarte fraged, puteti pudra putina faina), asezati foaia in tava in asa fel incat si marginea tavii sa fie acoperita (puteti ajusta aluatul cu degetele), aproximativ 3 cm in inaltime. Cu o furculita gaurim aluatul.

Turnam merele in tava, iar deasupra punem fasiile pe care le obtinem din sfertul de aluat.

Timp de coacerere 20 minute la focul mai puternic, apoi inca 35-40 minute la foc mic.

Incalzim gemul de caise si ungem suprafata tortul cand acesta este inca foarte cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort olandez cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, nuci si gris