Tort Padurea Neagra

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 6861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. zahăr
  • 5 ouă
  • 2 esenţe vanilie
  • 300 gr. făină
  • 100 ml. lapte
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguriţe ness
  • 100 gr. ciocolată
  • Sirop:
  • 250 ml. sirop de vişine (din compot)
  • zeama de la o lămâie
  • 150 gr. zahăr
  • Crema:
  • 200 gr. ciocolată
  • 75 gr. unt
  • 250 gr. zahăr pudră vanilată
  • mascarpone (1 cutie)
  • Ornat:
  • visine din compot (fara samburi), frisca si ciocolata rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.

Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul, albuşurile bătute spumă, şi coaja de la lămâie.

După coacere şi răcire, blatul se va tăia în 3 părti egale.

Se însiropează (siropul de mai sus), apoi se aşează vişinile (fără sâmburi), se unge cu cremă.

Crema: se amesteca untul, mascarpone, zaharul si 1 ciocolata cu lapte (razuit marunt).

Se ornează cu vişine, friscă şi ciocolată răzuită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]