Tort padurea neagra

de Lau in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 3689 vizualizari

 

M-am inspirat de la bitza

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Blatul-faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.

Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema-se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)

Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde  un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.

Dam la rece  dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Foret-noire cu capsuni