Tort Padurea Neagra

de Andreea Baraboi in Torturi, 26 Mai 2014 | 4524 vizualizari

 

Este tortul copilariei mele, il ador si acum is happy ca am invatat aceasta reteta . Mandra ca reusesc sa ii surprind pe cei dragi cu deliciile mele

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g de faina
  • 6 oua
  • 150 g de zahar
  • 25 g de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Decor si umplutura
  • 700 g smantana pt frisca
  • 500 g visine in compot sau congelate
  • o esenta vanilie
  • ciocolata fulgi [eu am folosit ciocolata rasa]
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul 

Am batut zaharul cu ouale si zaharul vanilat pana ce si-au dublat volumul, adaugam uleiul si amestecam bine pana devine lucios. Adaugam faina putin cate putin si amestecam foarte bine. La sfarsit adaugam cacaoa si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.

Dam la cuptorul preincalzit pt 40 minute. Odata scos  il lasam sa se raceasca destul de bine pt a-l putea taia in 3

Scurgem visinile din compot iar in zeama adaugam zahar pudra si amestecam pt a indulci compotul

Insiropam blaturile si apoi le umplem cu frisca batuta si visine. Continuom asa pana la ultimul blat

Pe ultimul blat il decoram tot cu frisca pentru a-l acoperi si il lasam la frigider pentru cateva ore sau chiar si peste noapte daca nu va trebuie in acea zi.

Scos de la frigider  pe marginea  tortului ornam cu fulgii de ciocolata si pe tort cu un posh il decoram dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata