Tort pentru aniversare cu frisca

de luminita20_2006 in Torturi, 19 Noi 2010 | 8436 vizualizari

 

Este un tort cu blat de la magic moments si crema de la tort caramel, o combinatie foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • -4 oua
  • -250 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -100 gr amidon
  • -2 linguri nuca de cocos
  • -esenta de lamaie
  •  crema:
  • -10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • - 250 ml frisca
  • -3 oua
  • - 1 lingura amidon alimentar
  • -10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru aniversare cu frisca:

Blat:

Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor incins in prealabil la 180 C timp de 25 min. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca, dupa care se taie blatul in 3.

CREMA:

Se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru aniversare cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta desert de Florii, trio mousse