Tort Printesa

de Lorra in Torturi, 13 Mar 2012 | 6125 vizualizari

 

O ocazie speciala... un tort special pentru cea mai speciala si mai draga printesa !!!

Nu puteam refuza o asa "comanda" te tort :) Cu printesa s-a cerut...cu printesa am facut :)))
Poate nu a fost tocmai cel mai reusit (din perspectiva unei persoane cu experienta) dar a fost cel mai reusit si mai frumos pentru sarbatorita si pentru mine, pentru invitati si in special pentru copii...facut de mana mea :)

 

INGREDIENTE

  • Blat tort pandispan cu cacao
  • Crema de visine
  • 250 gr. visine din compot
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1 iaurt mic de visine
  • 50 gr. zahar pudra
  • 7 gr. gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • Pasta de zahar pudra (ornat)
  • 400 gr. zahar pudra
  • 30 ml. apa
  • 5 gr. gelatina
  • 50 gr. miere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Printesa:

Crema de visine

Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Visinele si gelatina se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul. Se lasa putin la frigider.

Crema de ciocolata alba

Se rupe ciocolata in bucatele mici peste care se toarna frisca si se pune la foc mic. Se amesteca continuu in compozitie pana ajunge la fierbere, se da deoparte si se lasa la racit. Cand crema s-a racit, se da la frigider pentru cateva ore, ideal se lasa peste noapte. Se scoate de la rece si se mixeaza pana devine pufoasa.

Pasta de zahar pudra

Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea (zaharul cu apa). Atentie : a nu se fierbe gelatina !Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat. Se framanta cu zahar pudra pana cand nu se mai lipeste de maini, daca este prea tare, se adauga putina apa.Se poate pastra la frigider invelita in folie de platic.

Asamblare

Se taie blatul de tort in 3, se aseaza o foaie de blat apoi crema de visine - blat - crema de ciocolata - blat, iar la final se imbraca in pasta de zahar, se fac ornamente si figurine dupa plac si imaginatie tot din aceasta pasta colorata.

A iesit un deliciu !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Alinutza80 1

30.03.2012, 14:06

Geanina87 1

31.03.2012, 09:20

frumos

Lorra 1

31.03.2012, 10:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort papusa