Tort pufos si crocant

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt, topit
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr ciocolata alba
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr cocos
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pufos si crocant:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de albusurile batuta spuma cu un praf de sare.Toarna aluatul in forma pregatita, turnanad doar cat pentru o foaie de blat. Da la copt pana cand la inseararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Repeta procedura pana cand aluatul s-a terminat. Lasa foile de blat sa se raceasca complet.

Bate frisca lichida. In jumatate din ea inglobeaza nuca de cocos.

Pentru asamblare, unge cate un blat cu ciocolata topita apoi cu crema cu cocos. Aseaza blaturile unul peste altul, ultimul sa nu fie uns cu nimic. Decoreaza tortul cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pufos si crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros de primavara