Tort Red Velvet festiv

de Veronica22 in , 3 Dec 2018 | 2818 vizualizari

 

De mult timp mi-am tot planificat sa fac un tort cu blat "RED VELVET", stiti, blatul acela ca o catifea de un rosu intens si crema perfect alba. Ocazia s-a gasit si iata tortul gata pregatit. 
Poate nu e chiar perfect, insa e prima data cand il fac. Odata capatata experienta sigur stiu ce trebuie pastrat  si ce trebuie modificat pentru a ajunge la a fi perfect.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 120 gr unt
  • 2 oua
  • 240 gr zahar
  • 220 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita colorant rosu(gel)
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita otet( de trandafiri)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:250 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra cu vanilie
  • 350 ml frisca Montare d'oro
  • Pentru insiropat - sirop de visine
  • Decor: decor din plastilina de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet festiv:

Blat:

Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam.

Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua iar bicarbonatul se stingein otet.

Adaugam la compozitia de unt bicarbonatul apoi alternand din faina si lapte pana obtinem un amestec omogen.

Am folosit pentru copt o forma de 22 cm in diametru. 

Am copt blatul la 180 grade C,40 min, fara ventilatie.

Dupa coacere, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Se taie pe jumatate pentru a obtine doua blaturi.

Crema:

Crema mascarpone se amesteca intr-un bol cu zaharul pudra. Frisca se mixeaza si apoi se amesteca usor cu crema mascarpone.

Pe platoul de servire se aseaza prima foaie de blat pe care o insiropam din belsug cu sirop de visine( facut in casa am avut eu). Asezam uniform apoi un strat generos de crema peste care aranjam al doilea blat pe care il vom insiropa de asemenea. Imbracam tortul nostru de catifea rosie in crema alba si pufoasa. 


Decoratiunile potrivite cu sarbatoarea Craciunului se asaza cu grija dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet festiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun