Tort rulada

de Lau in Dulciuri, 7 Ian 2012 | 5870 vizualizari

 

by miha,eu am pus branza in loc de mascarpone.multumesc pentru reteta
acest tort l-am pregatit pentru puiutul cel mic care il mai cheama si Ioan

 

INGREDIENTE

RULADA

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie

BLATUL

  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de visine
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nuca macinata

CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

DECOR

  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • unt cat o nuca
  • ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rulada:

RULADA-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptor 15 min la foc mediu.

Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos,rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.

Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune,se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema

BLATUL-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min,adaugam faina cernuta cu praful de copt,esenta,nuca macinata,amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer,

Tapetam un vas cu ulei si faina,turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.

CREMA-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu ,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama,lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatina ,omogenizam,dam la rece pana la racirea completa.

Intre timp batem smantana pentru frisca.

In crema racita adaugam branza,mixam usor pana obtinem o crema,adaugam frisca,omogenizam.

O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.

Adaugam blatul,rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte

Am topit ciocolata cu frisca,am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema,am decorat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure