Tort Sacher

de Miha in Torturi, 13 Sep 2009 | 19997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.

Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.

Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.

Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.

La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

Dorothea 1

06.09.2010, 17:14

elena1988 1

06.03.2011, 08:18

jolygina 1

28.03.2013, 17:52

imi place cuam arat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă speciala