Tort Somloi

de Criss in Torturi, 24 Mai 2012 | 11642 vizualizari

 

Duminica am avut de sarbatorit un eveniment (doua chiar :) ), si am invitat parintii la masa. Desi aveam in plan un cu totul alt tort, sotul meu a zis sa fac un tort Somloi, adaptare dupa prajitura Somloi galuska. Desi aspectul nu e tocmai cum mi l-am imaginat, tortul a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • Blat maro:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -2 1/2 lingura faina
  • -1 lingura cacao
  • Blat cu nuca
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri nuca macinata
  • -1 lingura faina
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -120 g zahar
  • -1 esenta de rom
  • Crema:
  • -4 oua
  • -4 linguri amidon sau faina
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -650 ml lapte
  • -150 g stafide spalate si inmuiate in rom -nuca macinata
  • Decor:
  • -bordura de ciocolata din 100 g ciocolata amaruie (Primola)
  • -50 g ciocolata pentru inimioare si pentru spritat peste frisca
  • -capsuni trase in ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.

Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.

La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.

Pentru crema, separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Firbem crema pana capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.

Asamblare: Blat alb, insiropat, cu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta. Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi