Tort trei ciocolate

de luminitzaschiau in Torturi, 28 Mar 2015 | 7888 vizualizari

 

Cel mai refinat desert:)

 

INGREDIENTE

  • Crema ciocolata alba:
  • -300 g ciocolata alba
  • -400 ml frisca
  • -100 ml apa
  • -10 g gelatina alimentara
  • Crema ciocolata cu lapte:
  • -300 g ciocolata cu lapte
  • -400 ml frisca lichida
  • -100 ml apa
  • -10 g gelatina alimentara
  • Crema ciocolata neagra:
  • -300 g ciocolata neagra (minim 75% cacao)
  • -400 ml frisca lichida
  • -100 ml apa
  • -10 g gelatina alimentara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trei ciocolate:

Incepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de pe foc , amestecam bine si luam compozitia de pe foc. Se toarna compozitia in forma de tort cu pereti detasabili si se pune la rece minim 3 ore.

Dupa cele 3 ore de asteptare incepem pregatirea stratului de ciocolata cu lapte. Urmam aceiasi pasi ca si la stratul de ciocolata alba si punem pe urma compozitia la rece 3 ore.

Ultimul strat de ciocolata se face la fel ca si celelalte 2 doar ca la rece ar fi de preferat sa stea mult mai mult de 3 ore (daca este posibil peste noapte).

Va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

Ciocolata ar trebui sa fie de calitate pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trei ciocolate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune