Tort Valentine's Day

de Bya Ralu in Torturi, 14 Feb 2013 | 3285 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac un tortulet:X de obicei cumpar,dar nici nu se compara,am facut un blat de pandispan cu limoncello inspirat de la alba_zori cu crema de vanilie e extraordinar de bun!!!!!nu dau la nimeni,sachhh:)))))))

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:

  • 5 oua
  • 220 g zahar
  • esenta de vanilie,lamaie si rom,
  • 200g faina
  • 1 lingura de amidon
  • 200 ml ulei
  • 200 ml limoncello
  • 1 praf de copt
  • sare:

Pentru inmuierea pandispanului:

  • 100 ml limoncello
  • putina apa

Pentru crema:

  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat

Pentru Decor:

  • frisca
  • struguri
  • 1 plic de glazura cu crema de lichior de ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's Day:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si limoncello.

Din compozitie am facut 2 blaturi in forma de inima.

Pe fiecare l-am pus pe rand la cuptor 40 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca,se pune pe un fund de lemn si se taie pe lung rezultand 4 foi de tort.Se aseaza prima pe o farfurie.Se unge cu putina zeama de limoncello amestecata cu putina apa.Se repeta pentru fiecare foaie de tort,cu mare atentie pentru a nu se imbibe prea mult( se va rupe).

Intr-un vas inalt se pune laptele,zaharul vanilat si praful de crema de vanilie,se mixeaza 1 minut  incet,dupa care se mareste viteza pana se face o crema consistenta.Se da la frigider.

Se unge fiecare foaie de blat cu crema de vanilie,mai putin ultima(nu se pune nimic momentan).Se modeleaza cu crema si pe margine,se intinde bine.

Plicul cu glazura se pune in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.Se scoate cu atentie(se umbla doar cu manusi),se preseaza putin,si o turnam cu atentie pe ultima foaie de tort,o intindem repede cu un cutit(altfel se intareste),se da la frigider cca 1 ora dupa care se orneaza cu frisca si struguri.

Happy Valentine's Day!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

17.02.2013, 23:26

Micutza Luana 1

13.03.2013, 17:16

boon bon da nu n.ai vrut sa,mi dai si mie

Bya Ralu 1

13.03.2013, 17:16

era a lui iubi )))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata