Tort vanilat

de amalia01 in Torturi, 15 Oct 2016 | 3078 vizualizari

 

Fara nici un motiv anume am avut chef sa fac un tort. Am combinat ce am gasit prin camara si a iesit ceva...cremos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 g piscoturi
  • 4 lgt cacao instant
  • 300 ml apa calda

crema:

  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 200 g zahar
  • 1200 ml lapte
  • 100 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 3 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker
  • un praf de sare

decor:

  • frisca batuta
  • napolitane cu ciocolata ( Kinder Bueno )
  • cacao instant
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vanilat:

Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta.

Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma.

Adaugi apoi alternativ, laptele si amidonul. Dai la fiert la foc mic, pana cand se ingroasa. 

Amesteci aceasta crema cu budinca si lasi sa se racoreasca.

In acest timp bati albusurile spuma impreuna cu praful de sare, restul de zahar si plicul de vanile ramas.

Spuma astfel obtinuta o adaugi treptat in crema de vanilie, amestecand cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se taie.

Lasi crema la rece.

In forma de tort cu pereti detasabili asezi hartia speciala de tort. 

Prepari un sirop din 4 lgt de cacao instant si apa calda , in care vei insiropa piscoturile si le asezi in forma de tort.

Torni crema calduta peste blatul obtinut si lasi sa se raceasca, apoi dai la frigider pentru 2 ore.

Indepartezi peretii si presari pe deasupra cacao, dupa care il decorezi cu frisca si bucati de napolitana.

Il servesti cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vanilat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Duo - reteta cu nr. 700